#
Het Plan, Schrames

Verhuiskriebels?

13 May 2016

Krijg je al zin om te verhuizen als je de plannen voor Schrames ziet? Met stijlvolle, energiezuinige nieuwbouwwoningen in het groen, aan de rand van Helden. En ook nog eens precies op het goede moment! Want het is nu heel voordelig om een huis te kopen.

Een aantal ontwikkelingen op de huizenmarkt zorgen dat de aankoop van een huis nu heel voordelig kan zijn. De grootste meevaller is natuurlijk de historisch lage hypotheekrente. Niet te lang wachten met een huis kopen, kan je al snel duizenden euro's per jaar schelen.

Maar huizenkopers vallen dit jaar op nog meer terreinen met de neus in de boter. Wil je samen een huis kopen? Dan kun je nu mogelijk een hogere hypotheek afsluiten. De maximale hypotheek voor tweeverdieners is tot wel 35.000 euro hoger dan vorig jaar. Nog zo'n opsteker: de voorgenomen verlaging van de kostengrens voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is voor dit jaar van de baan. Daardoor kun je voor de aankoop van een woning met een prijs tot € 231.132 nog gebruik maken van de NHG. Dan profiteer je van grotere financiële zekerheid en een lagere rente. Bovendien kun je de bijkomende kosten van de aankoop van een huis nu nog deels meefinancieren in de hypotheek. Dit jaar kun je namelijk nog gebruik maken van de mogelijkheid om meer te lenen dan de waarde van je woning. Het bedrag dat je kunt lenen wordt de komende jaren afgebouwd tot 100% van de woningwaarde.

Kun je niet wachten om je in te schrijven voor een woning in Schrames? Zorg dan dat je een goed beeld hebt van wat je kan en wil uitgeven aan woonlasten. Laat je van tevoren voorlichten door een financieel adviseur voor een goed overzicht van de mogelijkheden en de kosten.